KOMMENDE EVENTS
TID: Den 26. februar kl. 17-18
STED: BRØG Litteraturbar, Fiolstræde 7
Klimakrisen er ikke kun et udtryk for en teknologisk udfordring eller et politisk problem, men også en mere grundlæggende eksistentiel og erkendelsesmæssig krise, som handler om selve den måde, vi forstår os selv som mennesker i relation til resten af naturen. Hvis vi for alvor skal løse de problemer, vi står over for på klimaområdet i dag, er der derfor også brug for nye måder at tænke, handle og lave politik på, som tager vores forbundethed med verden omkring os alvorligt.
Kom og hør den politiske teoretiker Mads Ejsing og aktivist og forlægger Jeppe Svan tale om Ejsings bog ’Verden er ikke længere den samme’.
Bogen er både en introduktion og en diskussion af nymaterialismen, der placerer mennesket på niveau med resten af naturen – hverken over eller under.
Interessen for denne nye form for materialisme er ikke forbeholdt samfundsvidenskaben. Kunstnere og forfattere har de senere år også fundet stor inspiration i nymaterialismens sprog og tanker. Og oveni kan en ny generation af regenerative jordbrugere genkende beskrivelserne af jorden under vores fødder og naturen omkring os som levende og uforudsigelig.
Mads Ejsing er postdoc ved Center for Applied Ecological Thinking (CApE) ved Københavns Universitet, hvor han er en del af forskningsprojektet Climate Justice Temporalities in Denmark.
Jeppe Svan er akrtivist i Den Grønne Ungdomsbevægelse og forlægger på forlaget Økotopia.
.
Mads Ejsing er postdoc ved Center for Applied Ecological Thinking ved Københavns Universitet, hvor han er en del af forskningsprojektet Climate Justice Temporalities in Denmark. Hans forskning kombinerer etnografiske metoder og politisk teori og beskæftiger sig med krydsfeltet mellem kritisk demokratiteori og klimapolitik.
Jeppe Svan er aktivist i Den Grønne Ungdomsbevægelse og forlægger på forlaget Økotopia.
TID: Den 27. februar kl. 17-18
STED: BRØG Litteraturbar, Fiolstræde 7
Den 27. februar kan du opleve filminstruktør og forfatter Sebastian Cordes i samtale med lektor Mia Rendix om sin nye anmelderroste bog ‘Verdens bedste film’, der med udgangspunkt i Chantal Akermans film ’Jeanne Dielman, 23, quai du commerce, 1080 Bruxelles’ i flydende essaystisk stil dykker ned i filmens historie, tilblivelse og mange tematiske spor.
Det vakte opsigt, da filmen i 2022 ved en afstemning lavet af magasinet Sight & Sound blandt verdens filmkritikere, blev kåret som verdens bedste film. Chantal Akerman blev dermed den første kvindelige instruktør på førstepladsen siden afstemningens indførelse i 1952.
Cordes vil i samtalen udfolde nogle af bogens mange temaer, fra holocaust over omsorgsarbejde og filmhistorie til kønsteori. Og ikke mindst Akermans filmsprog der ”afviser universelle strukturer, klimakser og patriarkalske fortælleformer.«
.
Sebastian Cordes har tidligere udgivet det anmelderroste essay ‘Om kedsomhed’. Cordes er filminstruktør, underviser og forfatter.
TID: Den 18. februar kl. 17-18
STED: BRØG Litteraturbar, Fiolstræde 7
Hvad sker der, hvis vi betragter byen som en hyperkompleks have? Og hvordan forandres byen bedst, når forskellige mennesker trives forskelligt i det menneskelige habitat?
Kom og hør landskabsarkitekt Anna Aslaug Lund og urbanist Niels Bjørn i samtale om deres nye bøger ’The City as a Garden’ og ’Det menneskelige habitat’.
Her dykker de ned i byrummets kompleksitet for at blive og gøre klogere på, hvordan en mere rummelig og dynamisk arkitektur- og byudvikling kan vokse frem til glæde for både miljø og menneske.
Den 18. februar vil Anna Aslaug Lund og urbanist Niels Bjørn med udgangspunkt i deres aktuelle bøger tale om, hvordan vi kan udvikle og transformere vores byer med afsæt i landskabets økologier samt menneskets individuelle behov.
.
Anna Aslaug Lund er landskabsarkitekt MAA og lektor på Københavns Universitet.
Niels Bjørn har en baggrund som forsker i urban kompleksitet på Københavns Universitet - i dag er han selvstændig rådgiver.
tilmeld dig vores nyhedsbrev og få Direkte besked om arrangementerne i BRØG.